.

"Staat Wallonië op ontploffen?"

Op 1 september ging het tweede onderwerp van de uitzending van Questions à la une (RTBF) dieper in op de risico's die het ontbreken van een ondergronds kadaster met zich meebrengen. Er hangt geen spanning in de lucht… maar wel in de ondergrond, vertelde men tijdens deze reportage. En wanneer je weet dat de elektrische leidingen rechtstreeks naast aardgasleidingen lopen, dan is de kans op een ontploffing reëel… Elke dag lopen een honderdtal gas- en elektriciteitsleidingen en andere leidingen schade op als gevolg van werken.

BRAFCO dringt er bij de regionale overheden al jaren op aan om het aardgasnetwerk niet uit te breiden zolang de dichtheid van het bestaande aardgasnet niet gewaarborgd is.

De reportage toont ook dat tal van andere landen een hele stap voor zijn op ons wat betreft voorzorgsmaatregelen en een betrouwbare cartografie. Met als titel “La Wallonie va-t-elle exploser?” (Staat Wallonië op ontploffen?) stelt deze reportage de veiligheid van de oude leidingen in vraag.

De uitzending “La Wallonie va-t-elle exploser” kan enkel in het Frans bekeken worden via de volgende link: http://www.rtbf.be/tv/revoir/detail_questions-a-la-une?uid=52879747668&idshedule=1a3a93a2782954714f450c662c22ac58&catchupId=10-TIMZQ100-013-PR-1&serieId=10-TIMZQ100-000-PR.

Aangezien dit het tweede onderwerp is dat in de uitzending Questions à la une van 1 september aan bod kwam, wordt deze reportage om technische redenen voorafgegaan door een ander onderwerp.

Bron: www.brafco.be

Interesse in onze acties en tips?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief :

Openingsuren kantoor
Ma-Vr 8 - 18u
         Bel ons   +32 (0)89 70 25 61            

kwaliteits mazout en tankstation
Als vrije, onafhankelijke brandstoffenverdeler in
Belgisch Limburg, engageren wij ons om hoogwaardige
producten te leveren aan scherpe tarieven, 
gecombineerd met een kwaliteitsvolle
dienstverlening en stipte service.

Ons familiebedrijf staat al sinds 1965 garant voor
een grote flexibiliteit en persoonlijke service!